Reflectie Project1: Yente De Wael-1MCT

Yente De Wael

Reflectie Project1: Yente De Wael-1MCT

Ik heb voor mijn project gekozen voor een smart lock te maken. Ik wist op voorhand al dat het geen gemakkelijke opgave zou zijn maar het was uiteindelijk toch iets meer werk dan ik had ingeschat. Toen ik begon aan mijn eerste milestones zoals de schakeling uittekenen en het ERD van de database te maken had ik toch wel wat problemen. Op het eerste zicht leek alles in orde maar toen ik het liet controleren had ik toch een paar kleine foutjes gemaakt. Deze heb ik uiteindelijk opgelost gekregen maar ik had wel het gevoel dat ik minder wist dan ik dacht te weten.

Naarmate het project vorderde heb ik ook een paar tegenslagen gehad. Ik had ondervonden dat ik misschien iets te moeilijke sensors had gekozen waardoor ik de deadlines tegen de toermomenten niet volledig had afgekregen.

Nadat mij was duidelijk gemaakt dat ik toch een matige achterstand had opgelopen heb ik mij meer in men project verdiept en meer geconcentreerd beginnen werken. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen en 2 dagen na het 2de toermoment zat ik terug min of meer op schema, ik wist wel dat ik goed ging moet doorwerken want anders zou ik niet afkrijgen wat ik wou afkrijgen.

Al bij al is alles van code goed gekomen mits wat kleine foutjes maar die heb ik door verloop van tijd er allemaal kunnen uithalen.

Toen ik begon aan mijn behuizing, zag ik dat ik over sommige aspecten niet goed genoeg had over nagedacht en was niet alles goed uitgemeten. Ik heb er dan nog een dag over gedaan samen met men vader om het in elkaar te steken en men project was volledig af.

Waar ik dus wel in het vervolg rekening mee moet houden is dat ik de moed niet laat zakken en gewoon wat extra doorwerken. Ook moet ik meer in deelproblemen leren werken in de plaats van alles in één keer te proberen oplossen.

Wil je mijn project bekijken kan dit op:
https://www.instructables.com/id/SafetyLock-a-Smartlock-Made-With-Raspberry-Pi/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *